Kuchnia Polska

Zupa Sczawiowa

Składniki:

woda - 1.5 litrów mąka pszenna - 1 łyżka Rosół z kury Knorr - 1 sztuka jajka gotowane na twardo - 2 sztuki słoik szczawiu - 2 sztuki masło ser żółty - 15 dekagramów cukier tarty chrzan - 4 dekagramy pieprz śmietana - 0.5 szklanki

Przygotowanie

Zupa szczawiowa - sposób przygotowania: Z wody i kostki Rosół z kury Knorr przygotuj wywar. Dodaj szczaw do wywaru razem z żółtym serem i chrzanem. Połowę śmietany wymieszaj z mąką. Dodaj do wywaru. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku masłem, pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Na końcu dodaj śmietanę Jajka pokrój na ćwiartki, rozłóż do talerzy i zalej zupą szczawiową. .